Megjelenésfigyelő #3: Novemberi címek (2017)

- Novemberi megjelenések -

Pár napon belül érkezik (zh után):

A sokszívű értékelése // beszámoló egy könyvbemutatóról.

Addig is, megmutatom mik érkeznek ebben a hónapban (az időpont változhat):


- Ezer éjszaka -


Várható megjelenés: 2017. november 6.

Megölt háromszáz hajadont, mielőtt a falunkba jött volna, hogy feleséget keressen magának. 
Mikor a hatalmas és veszedelmes uralkodó megérkezik a sivatagbeli faluba, hogy magával vigye leendő asszonyát, lesz egy lány, aki kiáll elé, hogy megmentse a nővérét – még azon az áron is, hogy önmagát áldozza fel. 
Az uralkodó palotájában a lány a biztos halálra vár. 
Ám éjre éj jön, és a lány elbűvöli a királyt a történetével, amely különös mágiát sző kettőjük közé, megelevenítve a lány szavait. Ahogy a történet kanyarog, és színnel telik 
meg, a lány varázsa is egyre erősödik. Ám elég erős lesz-e ahhoz, hogy megmentse az életét?

Ki adja ki? Menő Könyvek

Érdekel: az Ezeregyéjszaka meséi miatt.

>> Adatlap <<


- Egy birodalom ébredése -


Várható megjelenés: 2017. november 7.

A német Pest polgára a várossal együtt lesz magyarrá. Ha elsőre kidobja is a húszéves költőt, másodjára nem téved: Petőfi kiadójaként építi föl nemzeti médiabirodalmát. A reformkor lendületével indul, a kiegyezéssel ér révbe Emich Gusztáv története: hogyan szárnyalta túl még a Landerer és Heckenastot is? 
Kelen Károly dokumentumregénye az Athenaeum alapítójának kalandos életéről.




Ki adja ki? Athenaeum

Érdekel: a kiadó története.

>> Adatlap <<


- A testolvasó -


Várható megjelenés: 2017. november 7.

A halottak arcán ott a történetük.

Jude Fontaine nyomozót három évig tartották fogva egy földalatti cellában, az egyetlen kapcsolata a külvilággal a fogvatartója volt, az ő arcvonásainak olvasása adott értelmet az életének. Az tartotta életben, hogy megtanulta mit jelent a férfi minden egyes ránca, mozdulata, a tekintetén átfutó gondolata.

A magány és a kínzás után Jude-ot az igazság utáni vágy hajtja – valamint az a fantasztikus képessége, amellyel képes nem csak az élők, de a holtak testéről is olvasni. A kollégák hezitálása ellenére Jude visszatér a gyilkosságiakhoz, és miközben új társa, Uriah Ashby nyomozó is kételkedik az alkalmasságában, sőt a férfinek is megvannak a maga titkai. Ám amikor egy sorozatgyilkos fiatal lányokra kezd vadászni, a nyomozók kénytelenek együttműködni, hogy megállítsák a veszélyes őrültet, mielőtt újból lecsap.

Az őrülteket pedig senki nem ismeri annyira, mint Jude.

Ki adja ki? Könyvmolyképző

Érdekel: thriller, krimi és kíváncsi vagyok a KMK új kiadói sorozatára.

>> Adatlap <<


- Az idő gyermekei -


Várható megjelenés: 2017. november 8.

Ki ​örökli az általunk teremtett új világot?

Az emberi faj maradéka elhagyja a haldokló Földet, és kétségbeesetten kutat új otthon után a csillagok között. Ősei nyomában járva az egykori aranykor legnagyobb kincsére bukkan: egy olyan bolygóra, amelyet annak idején terraformálással tettek alkalmassá az emberi élet fenntartására. 
Ám az új édennel valami nincs rendben. Az évezredeken át magára hagyott bolygó élővilága ellenőrizetlenül fejlődött, és ez katasztrofális eredménnyel járt. A bolygó nem várja tárt karokkal az érkezőket, nem érintetlen, és főleg nem lakatlan. Az uralkodó faj az emberiség rémálmává változtatta a menedékül szánt Új Földet. 
Két civilizáció kerül ütközési pályára, és mindkettő a határait feszegeti. Mindkettőnek meg kell fontolnia, mit tehet meg a túlélése érdekében. Mivel a tét a faj fennmaradása, korántsem mindegy, ki lesz az Új Föld birtokosa.

Igazi ötletparádé, a rangos Arthur C. Clarke díj győztese 2016-ban, az utóbbi évek egyik legkiugróbb sikerévé vált a tudományos fantasztikus irodalomban.

Ki adja ki? Fumax

Érdekel: űropera plusz Fumax regény.

>> Adatlap <<


- Az obeliszkkapu -


Várható megjelenés: 2017. november 9.

Rezdületlen ​az a fal, mely a hagyományokkal való szembenállást jelképezi. A remény egyetlen sugaraként régóta eltemetve hever az egyre vastagabb hamuréteg alatt.

Tízgyűrűs Alabástrom – az őrült, a világ megnyomorítója, a megmentő – küldetéssel tér vissza: ki akarja képezni utódját, Essunt. Essunt, aki menedékre lelt, de a lányát nem találta meg. Alabástrom egy kéréssel áll elő: ha Essun megteszi, az örökre megpecsételi Rezdületlen sorsát.

Eközben messze tőle Nassun, a lánya egyre erősebb lesz – és a döntései meg fogják törni a világot. Egyre sötétebbé válik a mindennek végét jelentő évszak, miközben a civilizáció fokozatosan belesüpped a hosszú, sötét éjszakába.

Az ötödik évszak folytatásában az obeliszkek és egy ősi rejtély végre választ adnak a kérdésekre. N. K. Jemisin ismét bizonyítja, hogy nem hiába jelölték az utóbbi években az SF összes komoly díjára: Az obeliszkkapu egy újabb felejthetetlen fantasy, ami merészen feszegeti a műfaj határait – ráadásul az elődjét követően ez a kötet is megkapta a Hugo-díjat.

Ki adja ki? Agave Könyvek

Érdekel: itt van az első nálam és érdekelni fog a folytatás is.

>> Adatlap <<


- Artemis -


Várható megjelenés: 2017. november 14.

Jazz ​Bashara bűnöző. 
Vagy valami olyasmi. Az élet ugyanis elég kemény Artemisen, a Hold első és egyetlen városában, hacsak nem vagy gazdag turista vagy excentrikus milliárdos. Némi ártalmatlan, de tiltott áru becsempészése nem egetverő bűn, ugyebár? Főleg, ha különböző adósságokat kell törlesztened, mivel a hordári munkádért kapott fizetés a lakbért is alig fedezi. 
A dolgok akkor kezdenek megváltozni, amikor Jazznek páratlan lehetősége adódik a tökéletes bűntény elkövetésére, amely akkora nyereséggel kecsegtet, hogy képtelenség lenne visszautasítani. A lehetetlen végrehajtása azonban még csak a kezdet: ráébred, hogy egyenesen egy összeesküvés kellős közepébe csöppent, amelynek célja nem kevesebb, mint átvenni a hatalmat egész Artemis fölött. 
Ha pedig túl akarja élni, bele kell mennie élete legbrutálisabb játszmájába, olyan tétekkel, amelyek már egyáltalán nincsenek az ínyére. 
A marsi sikerlista-vezető szerzője, Andy Weir újabb lenyűgöző főszereplőt alkotott, Jazz történetét pedig a rá jellemző humorral és tudományos alapossággal írta meg. Az Artemis filmes jogai már a könyv bejelentésének napján elkeltek, a 20th Century Fox és a New Regency máris dolgozik az adaptáción.

Ki adja ki? Fumax

Érdekel: a szerző miatt, érdekesség, hogy a PBE-n (LoL tesztelőoldala) a címhez kapcsolódik nevem...

>> Adatlap <<


- Sister, sister -


Várható megjelenés: 2017. november 15.

***#1 nemzetközi bestseller***

Letehetetlen, élénk, drámai, túlfűtött, megindító, kalandos, briliáns, és még ennél is sokkal több… megéri az utolsó oldalig” – Sky's Book Corner

Nővérháború

Alice: Gyönyörű, kedves, manipulativ, hazug.
Clare: Intelligens, lojális, paranoiás, féltékeny
Clare úgy gondolja, Alice egy manipulatív hazudozó, aki el akarja rabolni tőle az életét.
Alice úgy gondolja, Claire féltékeny, amiért hosszú idő után újra felbukkant, és a családjukban elfoglalt helye miatt.
Egyikük igazat mond. Másikuk egy megszállott őrült. Két testvér. Egy igazság

Sue Fortin páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következő lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itthon is megjelennek.

Ki adja ki? Álomgyár

Érdekel: thriller és egy testvérkapcsolatot mutat be. (Tetszik a borító színkezelése.)

>> Adatlap <<


- Hófehérkének meg kell halnia -


Várható megjelenés: 2017. november 15.

1997 ​szeptemberében két kamasz lány eltűnik egy Frankfurt melletti, álmos faluból. Bár sohasem találják meg a holttestüket, a gyanú a barátjukra terelődik. Tobias hiába bizonygatja, hogy semmire sem emlékszik a végzetes estéből, mégis elítélik kettős gyilkosság miatt. Vajon tényleg megölte Stefanie-t és Laurát, vagy egy szörnyű összeesküvés áldozata lett?
A férfi tizenegy év múlva szabadul a börtönből, és visszatér a szülei otthonába, hogy új életet kezdjen, és megpróbálja tisztára mosni a nevét. A falubeliek azonban nem titkolják az iránta érzett gyűlöletüket, és mindent megtesznek, hogy elűzzék a településről. Amikor a környéken egyre szaporodnak a gyanús esetek, a rendőrség nyomozni kezd, és hamarosan még több kérdés merül fel a szörnyű esettel kapcsolatban. Valaki azonban nem szeretné, ha fény derülne a több mint tízéves titokra, és ezért bármeddig hajlandó elmenni. Akár még arra is képes, hogy újra gyilkoljon…

Nele Neuhaus letehetetlenül fordulatos regénye igazi csemege a krimirajongók számára: az évtizedes rejtély azonnal magával ragadja az olvasót, hogy a főhőssel együtt merüljön egyre mélyebbre a vidéki Németország poklába.

Ki adja ki? General Press

Érdekel: a cím miatt, na meg thriller.

>> Adatlap <<


- Mindig is éjjel lesz -


Várható megjelenés: 2017. november 16.

A tökéletes házaspár. A tökéletes gyilkosság. Senki nem feltételezné, hogy az elismert bíró és az elegáns felesége egy drogos prostituálttal beszél meg találkozót. Azt pedig végképp nem, hogy a lányt megölik és eltemetik a patinás, ódon villájuk kertjében.

A Fitzsimon házaspár mélyen hallgat a gyilkosságról. A nő mindent megtesz, nehogy a fia tudomására jusson a szörnyű titok. A férfi viszont lelkileg és idegileg kezd szétesni.

De a fiú nem olyan naiv, mint ahogy a szülei képzelik. Talán nem is annyira ártatlan. És a legnagyobb probléma, hogy szinte rögeszmésen érdeklődni kezd a prostituált családja iránt…

Mondd le a programjaidat, amikor belekezdesz.” Sunday Mirror 
Pokoli jól kitalált történet, bravúros kegyelemdöféssel a végén.” Sunday Times 
Briliáns szerkezetű thriller. Az utolsó lapokon már szinte elviselhetetlen a feszültség.” Woman&Home

Ki adja ki? Lettero

Érdekel: thriller, érdekes alappal.

>> Adatlap <<


- Az essexi kígyó -


Várható megjelenés: 2017. november 20.

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az Essexi kígyó több irodalmi díjat kapott, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.

Ki adja ki? XXI. század

Érdekel: mitikus szörny téma.

>> Adatlap <<


- A koronázatlan Királyné -


Várható megjelenés: 2017. november 20.

Agnes ​Sorel a nápolyi királyné, Aragóniai Jolán bizalmasaként, a királyné fiának kíséretével érkezik a francia királyi udvarba, és szépségével, valamint gyors észjárásával mindenkit hamar lenyűgöz. Magára vonja a király figyelmét is: VII. Károly szívét annyira rabul ejti Agnes, hogy nemcsak szeretőjévé választja, de nyíltan felvállalja kapcsolatukat. A kegyencnő kihívó ruhái, fedetlen keble, drága ékszerei megbotránkozást keltenek az udvarban, irigyeinek száma egyre nő, s a francia trónörökös is szívből gyűlöli… Veszélyes intrikák és rosszindulatú pletykák kereszttüzében kell megküzdenie szerelméért és saját boldogulásáért.

Őfelsége, a Kenti hercegné A szerelmes királynő után az Anjou trilógia második részében is különlegesen izgalmas történelmi karaktert választott regényének központi szereplőjéül. Agnes Sorel (1422-1450) a történelem első hivatalos francia királyi kegyencnője, akinek már nem kellett diszkréten a háttérben maradnia: kacér volt és okos, nagy befolyással bírt a királyra, s így az udvar politikájára is.

Ki adja ki? Libri

Érdekel: történelmi regény Agnes Sorelről.

>> Adatlap <<


Ez a bejegyzés a Várólistám képekben sorozat tagja, minden fenti könyv bekerül a listámra, már amelyik nem szerepelt még ott.

A posztot megtalálod az alábbi címkéknél:

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés