Várólistám képekben #7

Piszkozatok között keresgélve ráakadtam egy régi/nem is olyan öreg posztkezdeményre, amelyben az alábbi köteteket találtam. Hát nosza, dobjuk fel őket a várólistámra ténylegesen is:


Sárkánycsalogató: az egyik barátnőm győzött meg az olvasásról, a lelkesedése rám ragadt. Köszi! A magyar nevek talán nem fognak annyira zavarni és remélem nekem is úgy tetszik majd, mint Neked!
Blackout: összeomlik Európa elektromos hálózata, kell ennél több ajánló vagy ismertető? Nem igazán. Megrendeltem, úton felém.
Torzók: Lauren Beukes nagy kérdőjel számomra, így szerintem a Torzók lesz az, ami eldönti, hogy akarok-e még egyáltalán olvasni a szerzőtől. A Moxyland tetszett, a Tündöklő lányok nem, úgyhogy egyelőre döntetlen. A harmadiknál lesz az igazság pillanata!
Magyarázókönyv: nagyon tetszett a Mi lenne, ha? a szerzőtől, úgyhogy minden egyes tudományos könyve érdekel. Ez is ugyanolyan fárasztó de zseniális poénokkal van tele, így egy hétvégém / napom rászánom arra, hogy átlapozzam ezt a szép kötetet. A dolgok működését mutatja be a szerző illusztrációkon, vicces szövegeken keresztül.


Az Ékkő: hú, hát ez az a regény, amitől nem tudom mit várjak. Kétesélyes, mert elég brutálnak hangzik, de csak ifjúsági kötet, úgyhogy nem biztos, hogy ez a beharangozott durvaság bármit is jelent. Mindenesetre kíváncsi vagyok rá és minél hamarabb szeretném elkezdeni.
Vészmadarak: a Fumax könyvheti megjelenései közül ez érdekelt a legjobban. A kiadó Thriller szériájának műveit nagyon szeretem, az Égett-hegyi könyvtár óta pedig olyan bizalmat élveznek, hogy bármit kiadnak, olvasni akarom, a fülszöveg ismerete nélkül. Azért a Vészmadarakét elolvastam, de nem az volt a fő szempont a választásnál, hanem az hogy Fumax meg hogy Thriller.
Föld alatti suttogás: ezt a Könyvhéten vettem, az egyik legjobban várt megjelenésem volt. Folyamatosan csak azt hajtogattam a Gabo standjánál, hogy ,,imádom ezt a sorozatot, imádom ezt a sorozatot...". Nem tudom hallotta-e az eladó, mindenesetre azt igen, hogy kérek belőle egy példányt. Tutira előkapom a közeli jövőben!
A vízvadász: Bacigalupi könyveit a Hajóbontók óta kinéztem. Itt is elég csak tudni, hogy ő írta, meg hogy az alap egy geopolitikai konfliktus, nem is kell több.


Sárkányok, farkasok és almák: igazi hamisítatlan mese, ami nagyon érdekel. A borító gyönyörű, a cím furi, úgyhogy maximálisan felkeltette az érdeklődésem.
Girl Online: Zoella kötete külföldön sok negatív visszhangot kapott, így én a magyar kiadás előtt már olvasni akartam. A hazai vélemények elég jók, ezért többszörösen is adok neki egy esélyt. (Sosem írtam, hogy úgy működöm, ahogy kellene.)
Itt nincsenek hercegek: nyálcsorgatós-zombulós-akaromhörgéses könyv ez. A hét éva után kezdem is, addig meg csendben örülök, hogy már a kezemben tarthatom.
Kit: először a gerinc lila színe tűnt fel (Mondtam már, hogy a lila az új kedvenc színem?), majd a borító tetszett meg és a fülszöveg felrakta a koronát. Kemény főhősnőről van szó és mivel szeretem az ilyet, ezért muszáj olvasnom.


Mrs. Poe: mindig is érdekeltek a híres költők, írók, emberek életrajzai, főleg ha nem szokványos nézőpontból láthatjuk őket. Ez a kötet maximálisan ezt ígéri. 
1000 Questions, 1000 Answers: ezzel picit csaltam, mivel régi a poszt piszokzata piszkozata, ezért ezt már kivégeztem, úgyhogy nem igazán írnék róla. Muszáj volt olvasnom és tele van a fejem vele.
Áldozat a viharnak: a Navarra-trilógia befejező része, hát hogy a viharba' ne kellene?! Az első egy különleges népies elemekkel dolgozó thriller, kíváncsi vagyok a második - harmadik milyen?
Köztesvilág: Neil Gaiman benne van a szerzők között, ezért nekem muszáj olvasnom!

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Az első 9 könyvet én is nagyon olvasnám már. A Magyarázókönyv meg valami fantasztikus ilyen nagy alakú kiadásban:) A Vészmadarakat meg sürgősen be kéne szereznem már...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, nagyon szép a Magyarázókönyv. :))
      A Vészmadarak nálam már itt van, már csak olvasni kéne. :D

      Törlés