Nyári tervek

Új évszak, új lista, bár most nem kellett sok ahhoz, hogy beinduljon a tervkészítőkém, elég volt csak Theodora posztját látnom és azonnal megszállt az ihlet, íme

A lista:




Úgy néz ki tombol a mesemániám, pluszban felkerült pár YA is ide, hiába csak nyár következik, ebben az évszakban meg ez a kategória csúszik jobban. Az előző listámból (A + B) egy csomót elolvastam, azt hiszem hetet és tízet tűztem ki célul, tehát ez vehető sikernek az eddigi három után, de nyáron több időm lesz mindenre, megcélzom a teljes listát. Bár ki tudja... ma kaptam egy olyan hírt, amitől ez megkérdőjeleződik, de hát a jövő zenél majd... A fentiek közül egyébként a Kulcsot kezdtem el ma és már alig várom, hogy egy jót súlyzózzak vele mikor kézbe veszem, ezt nevezik kellemest a hasznossalnak! Bár persze akad itt szépirodalom (pl a Szenvedély), na meg thriller is (Észrevétlen), viszont a B listámba is került pár komolyabb mű, sőt ott inkább ezek képviseltetik magukat. 

B lista:




Angol lista:


Új kategóriaként felkerült az angol lista, amelyből legalább kettőt szeretnék elolvasni. Először megpróbálom befejezni a The Duffot, ma sikerült egy fejezetet befejeznem, értettem is, szótáraztam is és nem untam szóval bizakodó vagyok. A The Wrath and... egy Ezeregyéjszaka meséi YA-ba ágyazva, hát hogy a viharba nem akarnám megtudni, hogy ez pontosan mit jelent? A The Girl and the Clockwork Catet korábban félbehagytam és ezt szeretném befejezni, ez amúgy egy steampunk ifjúsági elég naturalisztikus jelenetekkel.

Nem tervezem még a komolyabb művek olvasását angol nyelven, bár Gaiman regénye pont nem ifjúsági volt, mégis haladtam vele.


Várható értékelések:



Ezt inkább csak emlékeztetőül jegyezném fel magamnak, mert már megint sokat olvastam, de valahogy sosem jutottam el a blogomig, hogy értékeljem őket, így hát bízom a nyárban és hogy nem felejtek el addig semmit. (Nem fogom, fő a bizalom!) A Trigger Warningról csak röviden fogok írni és a Madarak a dobozban illetve A hóhér kötele holnap és holnapután jelenik meg a blogon, az legyen meglepi melyik mikor.

Lesd meg őket is!

4 megjegyzés

  1. Köszi a linkelést, mindig örülök, ha látom hogy valakit megihletett valamilyen bejegyzésem :)))
    Nagyon jó kis listáid vannak - van több ami engem is érdekelne, és tényleg, még angol könyvet lehet hogy nekem is be kéne válogatnom! :))) Sok sikert a teljesítésükhöz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszett a listád. :D Neked is sok sikert! (Tapasztalat: ezeket a legnehezebb teljesíteni. :D)

      Köszi. :) Az angolokkal még hadilábon állok, de próbálkozom. :))

      Kíváncsi lennék az angol listádra!

      Törlés
  2. Ezazz, gyártsunk listákat! :D
    Már én is összeírtam a sajátomat 1-2 hete, csak még a poszt nem született meg, de majd meg fog. :)
    Ó, a Kulcs nekem is várós, de még halogatom, nem akarom, hogy véget érjen ez a trilógia.
    Főleg a B listád tetszik, A babaház úrnője szerintem szuper és A titkos történet is:) Az elvarázsoltakra meg nagyon kíváncsi vagyok, ill. arra is, hogy mit írsz a Madarak a dobozbanról, mert összevissza mindent hallottam már róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali! :D Már nagyon várom a listád, gondoltam is rád a napokban. Listaaaa! :D
      Tartasz majd valamikor élménybeszámolót az utadról? :))

      Kulcs: én is így voltam vele, de már nem bírom, érdekel, hogy mi a vége. :D De most egy picit kusza az eleje, remélem tisztulni fog!

      B: nem is gondoltam, hogy így fog kijönni, mármint az A többnyire ifjúsági a B pedig felnőtt. :D Néha én is érzem ezt a kettősséget magamban. Köszi az ajánlókat, örülök hogy tetszettek neked. :))

      A Madarak a dobozbanról én csupa jót fogok írni, szerintem neked is tetszeni fog. :) (Remélem. :D) Az első molyos értékelésekkel, amik a lényekről szóló infókat kifogásolták, nem értek egyet (ha főleg ez a kérdésed :D), mert szerintem érthető hogy miért nem ismerhetjük meg a teljes valóságot. Nagyon jó pararegény, ajánlom erősen! Elvileg több része is lesz, szóval emiatt nem kell aggódni. :)

      Törlés