Book tag teával - kérdezz-felelek újra

Ezt a book taget a Three points of view oldalon találtam és senki sem hívott, de gondoltam kitöltöm, mert miért ne? Szeretem a teákat, tehát ez egy nekem való körbeposzt, pont mint a csokis volt, viszont legalább ettől nem vagyok rosszul. Nagyon szeretem a fekete teát, a vizsgaidőszakban csodát tesz az emberrel, főleg ha arról van szó, hogy hajnalig kell fennmaradni. A másik nagy kedvencem az inkább tetraéder alakú erdeigyümölcsös változat, de a rooibos sem rossz.

Forrás
1. INSTANT TEA, avagy a legrövidebb könyv, amit idén 2014-ben olvastál.

Erre könnyű válaszolni, mert a nagy éves összegzésben összeszedtem az olvasott könyveimet és a legrövidebb regény kategóriába a The Witch of Duva került 44 oldallal.


2. ZÖLD TEA, avagy egy könyv zöld borítóval.

Először a Várunk jutott eszembe, mert március környékén fogom újraolvasni, remélem pont olyan időben amikor olvad a hó és még hideg van (bár ha az eddigi évekből indulunk ki akkor ez áprilisra esik). Ha pedig 2014-es, olvasott illetve bejegyzéssel rendelkező kötetről van szó, a Méregtan a legjobb választás.


3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL, avagy egy könyv, ami átmelengeti a lelked

2014-ben több ilyen művet is találtam, fájdalom, hogy a szummájuk tíz alatt van. Léleksimogató volt az Így szerettek ők második kötete illetve Kleinheincz Csilla két könyve (Üveghegy és Nyulak, Sellők, Viszonyok). Az előbbit a történetek, a utóbbiakat pedig a stílus miatt emelem ki.


4. ÖTÓRAI TEA, avagy egy könyv, amit angolul olvastál

A Queen of Somedayt angolul olvastam 2014-ben és igazából fogalmam sincs miért, de mindig mindenhol ezt emelem ki, pedig annyira nem volt jó a sok szerelmes jelenet miatt...


5. GYÓGYTEA, avagy egy olyan könyv, amit nem élvezetből, hanem "muszájból" olvastál el

Az összes egyetemi tankönyvem... na jó, a kötelezők közül az Ábel a rengetegben volt az, amit utáltam, a Légy jó mindhalálig könyvet pedig először végiguntam, másodjára viszont már jobban tetszett, de nem tudom milyen indíttatásból olvastam el újra.

6. FEKETE TEA, avagy olyan akciódús könyv, amin soha de soha nem tudnál elaludni

A Síkvándor az, amit egyáltalán nem untam ha jól emlékszem, még a lassabb cselekményű jelenetek sem okoztak álmosságot és ebben a kérdésben én nagyon kényes vagyok, alig van olyan regény, amelynek minden egyes oldalát szeretem.


7. JEGES GYÜMÖLCSTEA, avagy egy igazi, hamisítatlan nyári kaland

Jaj nekem ez szerelmi történetet jelent... de kijátszom a rendszert, ezért legyen a Nyarak könyve a választottam a hamisítatlan nyári hangulata miatt, mert a szobában még éreztem az évszak hangulatát, pedig kint már hidegre fordult az idő és ekkor még nem volt fűtés.


8. KALINKA SZAMOVÁR, avagy egy könyv, amit csak alkohol tudott volna elviselhetővé tenni

Az alkohol számomra nem tesz jobbá semmit, mert attól inkább elalszom, tehát erre most nem tudok mit írni. Viszont ha nem így lenne, akkor a Becky Apple-t, vagy a Róma kiadását írnám (2014-ből). Különben a Loreley lenne a nyertes.


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés