Mit olvasnak a molyok? #7

A rovat keddenként jelenik meg a blogon, főleg amiatt, mert az egész létét a molyos hírlevelek adják, amelyekből egyik kedvenc részem az adott heti legtöbbet olvasott könyvek bemutatása. A lényeg az az, hogy véleményezni fogom a listát és megírom mely könyvek kerültek a várólistámra, a kívánságlistámra és miket olvastam közülük.

Az ötlet igazából nem tőlem származik, hanem Deszy blogján találkoztam az első ilyen bejegyzéssel és nagyon megtetszett. Természetesen minden héten linkelni fogom az Ő bejegyzéseit is.

Tehát az ötlet innen származik: http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2014/03/moly-pipalo-marcius-17-23.html

Március hónap 17. napjától 23-ig ők voltak a legolvasottabbak:



A lista tagjai:
1. John Green: Csillagainkban a hiba
2. Veronica Roth: A beavatott
3. Leiner Laura: Akkor szakítsunk
4. J. A. Redmerski: A soha határa
5. J. A. Redmerski: Az örökké határa
6. Suzanne Collins: Az éhezők viadala
7. Kiera Cass: A párválasztó
8. James Dashner: Az útvesztő
9. Veronica Roth: A lázadó
10. Leiner Laura: Szent Johanna gimi 8. - Örökké

Ez már egy kicsit kedvezőbb lista számomra, mert négy blogbejegyzésre tudok hivatkozni az egyes címeknél, de azért még van hova fejlődni. A fentiek közül tehát négy darab könyvet olvastam, értékeltem és korábban már mindegyik szerepelt ezen a listán. Fent jeleztem, hogy melyeknél szerepel bejegyzés és nem változott meg a véleményem róluk.

A várólistás szekció már érdekesebb, hiszen új könyvek kerültek fel a listára. Ilyen A párválasztó illetve Az útvesztő. Az utóbbira kapásból azt írnám, hogy azért mert már sokan a film lázában égnek és kíváncsiak a regényre az adaptáció megtekintése előtt. Az előbbire, tehát A párválasztóra nem tudok magyarázatot írni, de én most olvasom ezt a regényt. Mivel az alapja nagyon tetszik, ezért lassan haladok vele, hogy ne fogyjon el hamar. A harmadik ilyen regény, A lázadó, valószínűleg A beavatott c. film miatt került fel, mert ez a második része a sorozatnak.

Szerepel még itt A beavatott, az Akkor szakítsunk és Az örökké határa is, de róluk korábban már írtam, így hosszabban nem szeretnék elmélkedni. Kíváncsi vagyok rájuk!

A fentiek közül egyik sem kívánságlistás.
Saját példánnyal rendelkezem belőlük:
A soha határa
Az örökké határa
A párválasztó
Az útvesztő

Lekerültek:
Bábel
Trónok harca
Ónix
Megigézve
A könyvtolvaj

Kiadók listája:
1. Gabo kiadó
2. Ciceró kiadó
3. Ulpius-Ház
4. Agave Könyvek
5. Cartaphilus kiadó

Észrevétel:
A Gabo, a Ciceró és az Ulpius-Ház eddig mindegyik listán szerepelt, az Agave Könyvek azt hiszem nem rendelkezik ilyen eredménnyel, de ő is sikeres. Az elmúlt egy hónap legolvasottabb könyveivel ők rendelkeznek a moly szerint.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés