Agave infók: A Toynbee-átalakító

„Ray Bradbury a kultúránkat gazdagította azzal, hogy megmutatta: a képzeletnek nincsenek határai.”
Steven Spielberg 

„Bradbury a vastagon szőtt fantázia mágusa.”
Daily Mail 

„Bradbury mágiája abban rejlik, hogy a másvilágit ismerőssé teszi, az ismerőst pedig különössé és borzasztóvá változtatja.”
Playboy
Február 20-án, vagyis most csütörtökön jelenik meg Ray Bradbury legújabb novelláskötete, A Toynbee-átalakító




Rövid tartalom:

A világ egyetlen időutazója száz év elteltével végre feltárja a titkát. Az Orient Expresszen egy kísértet is utazik. Egy öregember a rendezett múltján keresztül a végzetes jövőjét próbálja megváltoztatni. A Toynbee-átalakító egy olyan gyűjtemény, mely Bradbury régi és új olvasóit egyaránt megszólítja. A legtöbb történet életünk ismerős szobáiban és tájain, gyakori gondolatainkban és emlékeinkben kezdődik, hogy aztán a képzelet legtávolabbi zugaiba repítsen. Bradbury lebilincsel bennünket, ahogy a történetei kibontakoznak, és a valóság titkos repedéseiben feltárul a csodálatos és a váratlan.

Szerző:
Ray Bradbury 1920-ban született az Illinois állambeli Waukegan kisvárosban, mely sok történetének színtere. Tizenéves korától folyamatosan ír, több száz története jelent meg korabeli pulp magazinokban. Több mint 30 kötete közül a Fahrenheit 451, a Marsbéli krónikák, A tetovált ember és a Gonosz lélek közeleg a legismertebbek. Számos írását adaptálták színpadra és filmre is. Sok díjat mondhat magáénak, például 1977-ben a rangos World Fantasy-díjjal tüntették ki az életművéért, 2000-ben a Nemzeti Könyvalaptól megkapta a legrangosabb amerikai szépirodalmi díjat, 2004-ben pedig az amerikai elnöktől vett át kitüntetést. Bradbury 2012. június 5-én hunyt el, a haláláról rengetegen megemlékeztek. Steven Spielberg úgy nyilatkozott, hogy Bradbury a sci-fi filmjeinek a múzsája volt, Neil Gaiman szerint pedig a világunk sokkal szegényebb lenne ma a művei nélkül. Barack Obama hivatalos közleményt adott ki a Fehér Házból, miszerint Bradbury történetei nagy hatással voltak a kultúránkra és kibővítették a világunkat, valamint segítettek megérteni azt is, hogy a képzeletünket nem csak egymás jobb megértésére használhatjuk, de a legnagyobb becsben tartott értékeink kifejezésének is az egyik legfontosabb eszköze.

Az Észak felé, az Orient expresszel című novellát elolvashatod és többféle e-könyv formátumban letöltheted itt:
http://bit.ly/NYclmS (forrás: Agave Könyvek)

Adatok:

Szerző: Ray Bradbury
Cím: A Toynbee-átalakító
Fordító: Pék Zoltán, Török Krisztina, Gálla Nóra
Műfaj: sci-fi
Borítóár: 3280 Ft
ISBN: 978 615 5442 29 2
Terjedelem: 240 oldal
Kötés: puhakötés ragasztva
Megjelenés: 2014.02.20.

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés