Agave infók: jön a Megtorlás!

„Képtelenség letenni. Csodálatos regény.” 
Scott Westerfeld, a Leviatán szerzője

„Hatalmas könyv! És a hatalmas alatt azt értem, hogy minden képzeletet felülmúlóan hatalmas. Mint A skarlát betűt olvasni betépve egy hullámvasúton. Elbűvölő, merész, húsbavágó és szívfacsaró. Alma Katsu regényének gazdag történelmi háttere előtt az örök szerelemről mesél, paranormális lényekről és annak a fájdalomnak a mélységéről, amit a halhatatlanok szíve érez.”
Jamie Ford, a Hotel az Édes és Keserű út sarkán szerzője


Október 24-én – jövő hét csütörtökön – jelenik meg Alma Katsu Halhatatlan-trilógiájának a második része, a Megtorlás. Az Agave Könyvek a könyvet ajánlja mindenkinek, aki szereti a komolyabb thrillereket: a történet egy évszázadokon átívelő szerelmi történetet mesél el természetfeletti szereplőkkel, ugyanakkor rendkívül realista ábrázolásban, sötét hangulatban és tapintható feszültséggel. Az első rész sikerének nagyon örültek, ezért bíznak abban, hogy a második rész megismétli majd azt. A női főszereplő pedig ne tévesszen meg senkit, a könyvet bátran lehet ajánlani férfi olvasóknak is.


Rövid tartalom
A nagy sikerű Halhatatlan után megérkezett a folytatás, Alma Katsu lebilincselő trilógiájának második része.

Lanore McIlvrae az a fajta nő, aki bármit megtesz a szerelemért. Ha kell, téglából és kőből emelt fal mögé zárja a férfit, aki szereti.Nincs más választása, mint eltemetni Adairt, bosszúálló végzetét azért, hogy megmentse Jonathant, akivel az 1800-as évek elején nőtt fel Maine állam egyik aprócska városában. Azt hitte, Adair örök társa lesz majd, de a férfinak más terve volt Lanore-ral. Titokzatos, túlvilági hatalmát felhasználva örök életet adott neki, a nő viszont túl későn tudta meg, hogy milyen árat kell fizetnie az ajándékért. 
Kétszáz évvel azután, hogy Adairt bebörtönzik, Lanore vezekelni próbál a bűneiért. Megválik hosszú évek során összegyűjtött kincseitől, hogy megtisztítsa múltját, és boldog életet élhessen új kedvesével, Luke Findley-vel. Ám ahogy a londoni Viktória és Albert Múzeumban kiállított tárgyait szemléli, hirtelen rá kell eszmélnie, hogy bekövetkezett, amitől kétszáz évig rettegett: Adair megszökött a börtönéből. A férfi újra szabad, és el fog jönni érte. Lanore-nak pedig fogalma sincs arról, hogyan védje meg magát ellene.

Alma Katsu a massachusettsi Concordban nőtt fel, ami saját elmondása szerint a világ legbizarrabb kisvárosa. Az egyetem elvégzését követően az NSA-nél kapott állást, és úgy gondolta, hogy ez élettapasztalatnak jó lesz pár évig, utána pedig majd hódolhat kedvenc szenvedélyének, az írásnak. Végül huszonegy évig maradt a nemzetbiztonsági szolgálatnál, majd további tízet a CIA-nál töltött. A változást végül egészségügyi problémák hozták el: egy időben erős fejfájásai voltak, és miközben orvostól-orvosig járt, figyelemelterelésül írni kezdett, és rájött, hogy már mióta szeretett volna ezzel foglalkozni. A komoly sikereket arató Halhatatlan (The Taker) című első könyvét 2011-ben adták ki, amihez azóta két folytatást is írt: a Megtorlás 2012-ben jelent meg, a The Descent pedig 2014 elején várható.



Szerző: Alma Katsu
Cím: Megtorlás
Fordító: Lakatos Anna
Műfaj: thriller
Borítóár: 3480 Ft
ISBN: 978 615 5272 38 7
Terjedelem: 368 oldal
Kötés: keménytáblás fűzve
Megjelenés: 2013.10.24.

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés

  1. Lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a trilógia 3. kötete fordításban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Pontosan sajnos nem tudom, talán jövőre valamikor?

      Törlés