Várólistára került

Kicsit későn jelentkeztem elnézést érte, megpróbálok hetente írni a könyvekről.

Most az őszi megjelenések közül válogattam, kiadók szerint tematizálva, íme:



Az első könyv a Scolar Kiadó újdonsága lesz, a Seraphina. Ezt már régóta kinéztem, alig várom hogy olvashassam!

Várható megjelenés: 2013.09.10

Képes egyetlen lány egyesíteni két világot?

A négy évtizednyi béke alig-alig enyhítette a goreddi királyságban élő emberek és sárkányok közötti bizalmatlanságot. Bár a magukat emberi alakba préselő sárkányok racionális agyukkal tudósokként és tanárokként hajtanak hasznot az egyetemeknek, nem lehetnek teljes értékű polgárai a királyságnak – kivéve akkor, ha eltitkolják sárkány mivoltukat... Ahogy közeledik a két faj közötti egyezmény évfordulója, melyre a sárkányok legfőbb vezetője is ellátogat Goreddbe, a feszültség tovább fokozódik.

A tizenhat éves Seraphina Dombegh okkal tart mindkét oldaltól. A rendkívüli tehetségű muzsikuslány épp akkor szegődik el az udvarba, amikor a királyi család egyik tagját gyanúsan a sárkányokra valló módszerrel megölik. A Királynő Őrségének kapitánya, a veszélyesen éles szemű Lucian Kiggs társaként bevonja a nyomozásba Seraphinát. Miközben nekilátnak a béke lerombolására irányuló aljas összeesküvés leleplezésének, Seraphina azért küzd, hogy megóvja gyermekkora óta hordozott titkát – amely olyan szörnyű, hogy felfedése az életébe kerülhetne.

Rachel Hartman remekül megírt debütáló regényében fantasztikusan gazdag, eredeti és hiteles világot alkot, melyet a sárkányok és az ember mellett például kvigutlok, Szentek, lovagok és Cenzorok népesítenek be. A történet nem csupán rendkívüli érzékenységgel vázolja fel Seraphina belső vívódását és fejlődését, de szinte szociológiai pontossággal jeleníti meg a kikényszerített együttélés folyamatát és buktatóit. A történet végére érve az olvasók még sokáig fognak emlékezni a tekervényes útra, amelyet Seraphina önmaga elfogadása érdekében végigjár.


A következő Kiadó a Könyvmolyképző, amelynek három könyvét is hoztam most, az egyik a Lángvilág (Firelight) a másik a Rapture, a Fallen sorozat sokadik, befejező része a harmadik regény pedig a Soha már.

Kíváncsi vagyok az elsőre nagyon! Várható megjelenés: 2013.10.30

EGY FÉLTVE ŐRZÖTT TITOK. HALÁLOS ELLENSÉGEK.
PUSZTULÁSRA ÍTÉLT SZERELEM.

A drakik a sárkányok mai leszármazottai, akik képesek emberből sárkánnyá, és sárkányból emberré változni. A tűzokádás ritka képességével megáldott Jacinda még a drakik között is különlegesnek számít, mikor azonban lázadó természete miatt családja menekülni kényszerül az emberek világába, a lány nagyon nehezen tud beilleszkedni új közegébe. Közben egyre gyengül a benne élő draki szellem, és az egyetlen lény, aki képes életet lehelni Jacinda sárkány-énjébe nem más, mint a gyönyörű, rejtélyes Will. Csakhogy Will családja drakikra vadászik, ám Jacinda annak ellenére sem képes ellenállni a fiúnak, hogy tudja: nem csak saját életét, de a drakik legféltettebb titkát is kockára teszi.
Mitikus erejű, magával ragadó történet egy lányról, aki szembeszállt az elvárásokkal, és akinek szerelme ősi tilalomfákat döntött le.


Igaz hogy nem szerettem az első részt, a többit pedig nem olvastam de azért csak érdekel hogy mi történik hőseinkkel, vajon sablonok maradnak? Többet tudunk meg a srácról akinek már megint elfelejtettem a nevét? Az utolsó részben kiderül!

Várható megjelenés: 2013.09.30.

A MÚLT ÚJRAÍRHATÓ...
DE MILYEN ÁRON?
A vaksötét égbolton szárnysuhogás hallik...
Luce és Daniel ideje, akárcsak a homokórán gyorsan pergő kvarcszemek, vészesen fogy. Ahhoz, hogy meghiúsíthassák Lucifer a múlt eltörlésére irányuló tervét, időben meg kell találniuk az angyalok földre érkezésének pontos helyét.
Sötét erők üldözik őket, ám Daniel maga sem tudja, képes-e tovább folytatni... örökre együtt tud-e élni azzal, hogy Luce-t újra meg újra elveszíti. Közösen kellene felvenniük a harcot a rájuk váró epikus küzdelemben, amelynek végén csak élettelen testek és... angyalpor marad, miközben hatalmas áldozatok hozatnak, és szívek törnek darabokra.
Luce ekkor eszmél rá az elkerülhetetlenre: megérti, hogy a sors nem is Danielnek, hanem valaki másnak rendelte! A fejükre hozott átok mindig is csupán Luce-ról szólt... róla és a rég elhagyott szerelméről. És voltaképp csak az számít, hogy most milyen döntést hoz.
Ki nyeri vajon végül a Luce-ért folyó csatározást?

A Rapture - Boldogság a FALLEN SOROZAT káprázatos befejezése. A menny nem várhat tovább.



Na most, ez a regény kell nekem, csak így egyszerűen kell!

Várható megjelenés: 2013.09.30

Az író egy lépéssel mindig az olvasó előtt jár, amitől a Soha már egy olyan könyv lett, amiben könnyű elmerülni, rágódni rajta és ízlelgetni.”
–New York Journal of Books
Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra.

Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a virág, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?



A harmadik kiadó az Athenaeum, aki sok-sok jó újdonsággal készül.

Hát az alap elég furi, de Az időutazó feleségét már olvastam tehát úgy vagyok vele hogy csak nem lesz ez olyan rossz.

Várható megjelenés: 2013.10.21.

Szellemes, fanyar humorú, gótikus stílusú, gyönyörűen illusztrált felnőtt mese egy lányról, aki a varjú és a postás szerelméből fogant, és akinek idővel szűkös lesz az emberi test, ezért szárnyakat szeretne. Képeskönyv a kirekesztettségről, a szabadság utáni örök vágyról, a határtalan szerelemről és a szeretet erejéről, mindez "Az időutazó felesége" írónőjétől.

Karácsonyi ajándéknak és irodalmi-képzőművészeti csemegének is tökéletes.

Tuti ez lesz a fülszöveg?



A Borgiákkal még csak ismerkedem, de nagyon szeretem a történelmi regényeket. Ezért is vagyok rá kíváncsi.

Várható megjelenés: 2013.09.30.

A tizenötödik század végi Róma a művészet és kultúra fellegvára, miközben a vallási kegyetlenkedés és a politikai korrupció aláássa az örök város tekintélyét. Rodrigo Borgia VI. Sándor néven bevásárolja magát a pápaságba, de törvénytelen gyermekei iránti olthatatlan szerelme és esztelen gazdagsága mellett spanyol származása is szemet szúr a várost irányító olasz főméltóságoknak. Az idegen pápa legerősebb fegyvere a lelketlen és jéghideg Cesare, a legidősebb fiú, de a fontos politikai szövetségek záloga mégis a tizenkét esztendős hajadon, Lucrezia Borgia lesz, aki három rosszul sikerült házasság és rengeteg fájdalom után maga lép a politika véráztatta színpadára...

Az olasz reneszánsz nagyregények mestere a világtörténelem és a tévésorozatok kedvelt méregkeverőiről, a Borgiákról írt lélegzetelállító lektűrt.



Ez a kötet az Örök kísértés folytatása, bár nem olvastam az elsőt de szeretném és ezért ez a könyv is várólistás lett.

Várható megjelenés: 2013. 09. 16.

Amanda Stevens paranormális-romantikus sorozata, a Sírkertek királynője folytatódik. A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray egy újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki...


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés