Várólistára került

Azt hiszem ideje új rovatot indítani, ez pedig nem lesz más mint a várólistámra került könyvek ajánlója. Igyekszem minél frissebb megjelenéssel szolgálni...


Elsőnek hozom Kiera Cass: A Párválasztó c. könyvét, igazából már az angol megjelenés óta várólistás. A megjelenés: június 28. Mostanában a Gabo kiadó olyan jó könyveket hoz ki, amikért rohannék egyből a boltba... pedig most könyvstoppon kéne lennem...

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna. ,,Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New York Times



A következő regény Cora Carmack regénye, a Szakítópróba amelynek hazai premierjében egy kis különlegesség is akad: az ebook verzió hamarabb jelenik meg, mint az papíralapú. A műfaj: New Adult amit még hazánkban nem jegyeznek.

Ajánlója:
“Szüzesség.
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.

És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban...”

A műfajról:
,,A New Adult műfaj a Young Adult és az Adult Literature között helyezkedik el, főhősei általában 18-26 év közöttiek. Megkülönböztető ereje abban rejlik, hogy a főszereplő fiatalok egy új élethelyzetet élnek meg: legtöbben éppen akkor repülnek ki a családi fészekből, és így a számos új impulzus, ami éri őket, számos új kihívást is rejt számukra.
A New Adult központi témája a függetlenné válás, az önmegvalósítás, és nem ritkán a kapunyitási pánik jellemző tünetei is megmutatkoznak a szereplőknél. A főhősök számára a párválasztás kérdései okoznak nagy fejtörést, s mindezt megfűszerezik a szex és az alkohol okozta izgalmas jelenetek."

Megjelenés: ebook: június 17, hagyományos: június 24.
Kiadó: Content 2 Connect


A harmadik, a Gabo kiadó könyve: Ne érints
Várható megjelenés: június 28.

Tarareh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. TAREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye. Meglátogathatjátok online: www.tarehmafi.com, vagy követhetitek Twitteren (@TarehMafi). "Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigyvagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást. Lauren Kate, a FALLEN: KITASZÍTVA című könyv szerzője 


A negyedik könyv: A lámpás
Várható megjelenés: június 28.

,,A Daphne du Maurier klasszikusára, A Manderley-ház asszonyára emlékeztető regény az első oldalaktól lebilincselő olvasmány, már a nyugtalanítóan buja környezet is elvarázsolja az olvasót." TATIANA DE ROSNAY A Provence buja tájain játszódó regényben a modern kísértethistóriák valamennyi kelléke megtalálható: szerelem, titkok, gyilkosságok. A Dommal való találkozás volt életem legvalószerűtlenebb eseménye. Amikor Eve Svájcban beleszeret a titokzatos, ám elbűvölő Domba, a forgószélhez hasonlatos kapcsolat a Borókásba röpíti őket, a Provence illatos levendulaföldjei közt megbúvó, romos tanyára. Minden elbűvölő nap egy új felfedezést hoz, hol rejtett szobákat és titkos boltíveket, hol egy szépséges kovácsoltvas lámpást. Az ősz beálltával azonban hűvösebbek lesznek a napok, és tartózkodóbbá válik a férfi is. Bár Eve tudja, hogy Dom egy sikertelen házasság sebeit viseli magán, mégis, mivel mereven elzárkózik minden magyarázattól, némasága gyanakvóvá teszi és elbizonytalanítja a lányt. Minél hallgatagabb a férfi, annál megszállottabban keresi Eve a válaszokat, és kutat a férfi szépséges első felesége, Rachel után. Tulajdonosához hasonlóan változik a birtok is. A napsütötte, meleg szobák kihűlnek, az árnyékok félelmetesekké nőnek, és Eve úgy érzi, valaki jár a kertben. Vajon egy kísértet-e a múltból, vagy a kapcsolati problémáik öltöttek testet? Bízhat-e a férfiban, vagy veszélyben az élete? 


Most ennyit hoztam, a várólistám viszont akár napi 50 könyvvel is tud nőni a molyos aktivitások függvényében. Remélem legközelebb több könyvet tudok majd bemutatni!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés