2

Vámpírcsókok

,,Az ismeretlen helyen fodros ruhácskákba bújt kislányok és jólfésült kisfiúk nyüzsögtek, akik mintha mind ugyanazon áruházi katalógus oldalairól léptek volna elő. Anya és Apa így mutatta be nekem a szörnyűséges intézményt: „Óvoda”. "

Ez a regény több szempontból is felhúzott, nagyon nem tetszett nekem. 

Az angol címe Vampire kisses és ez a címe a sorozatnak is. Amúgy ahogy látom eddig 9 része jelent meg angolul, azt nem tudom több is lesz-e. Annyira nem tetszett hogy utánanézzek, így most ettől eltekintek. Kicsit furcsállom, hogy ez egy sorozat, már ez a kötet is megállná a helyét egyedül, de mindegy. Néztem a csillagozásokat és úgy látom egyre inkább növekszik a kedveltsége, tehát (amúgy is adnék) fogok adni neki egy újabb esélyt, természetesen előítéletek nélkül. (Dehogy fogok.) 

3.65-ös átlaggal rendelkezik goodreads-en, a molyon pedig 71%-kal. Lehetne rosszabb is. 

Szóval az alaptörténet sablonos: érkezik egy új fiú a városba és pletykák keringenek róla és családjáról. Ennyi. Nem is szeretnék többet leírni, az már spoiler lenne. Az egész regény az elejétől a végéig tiszta sablon, semmi újat nem tudtam meg, minden kiszámítható. Könyörgöm, minek adták akkor ki? Bármelyik másik vámpíros könyvből össze lehetne ollózni és ugyanazt kapnánk. 2 pont az ollózásért. 

A szereplőkkel még inkább nem vagyok megelégedve. Adott Raven aki már az első fejezetben idegesítően nagyképű volt, zavart a ,,hangnem", az hogy olyan magas lóról beszél a városáról, hogy felképeltem volna. Állandóan megkapjuk, hogy így gót, úgy gót, mintha elsőre nem fogtuk volna fel... A másik ami nem tetszett benne, hogy nyavalyog hogy dolgoznia kellett 16 évesen egy recepción ahol semmilyen atrocitás és semmi megalázó dolog nem érte, de mégis az tűnik ki a regényből, mintha majd belehalt volna abba a nagy munkába. Komolyan, hogy lehet ilyet írni? Örüljön hogy volt munkája! 

Becky egy semmilyen figura, semmi egyénisége nincs. Bár még jobb mint Raven.

Trevor sablon.

Alexander sablon, de nagyon rosszul ábrázolva. Már ha mindenképpen azt a benyomást akarja kelteni az írónő, hogy ő XVIII. századi ember módjára viselkedik, akkor azt csinálja rendesen! Edward jobban volt ábrázolva, mint ez a szereplő.

A többieknek semmi fontos szerepük nincs lényegében. 1 pont

A cselekményszál kicsit lagymatag, ide mennek vacsorázni, oda mennek bálozni. Lehetett volna jobb is! 3 pont 

Nagyon rossznak találtam benne a problémákat, egyszerűen olyan dolgokon akadnak fent amin épeszű ember nem. 

Tetszett benne Raven cinikussága és ennyi. Legközelebb jobb könyvet kérek! 

*elvonult teljesíteni a Könyvmoly párbajt*

Összhatás: 

2/5 

Nagyon nem tetszett a könyv, kicsit kiakasztó a lány és a viselkedése. Remélem a folytatások jobbak lesznek! 

Borító: a magyar nem a legjobb, jobban tetszik a külföldi:





Köszönöm, hogy elolvastad!
Forrás: ugyanaz mint eddig + goodreads

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés