Megjelenés

Két könyvre szeretném felhívni a figyelmet, amelyek közül az Elhagyatva (Meg Cabot) és az Összefonódva a Ciceró kiadó gondozásában látnak napvilágot magyar nyelven is. A kiadó honlapja szerint az Elhagyatva már megjelent, még egy hónapos sincs.


Ezt angolul akartam elolvasni (Abandoned), de a kiadó gyors volt és mire észbe kaptam, már meg is jelent magyarul (mondjuk az angolul olvasásban olyan vagyok, mint egy csiga a haladásban, de mindegy). Figyelemfelkeltő a borítója (akárcsak az angolnak) és a fülszövege is. Kellően homályos a leírás ahhoz, hogy ezt a könyvet minél hamarabb olvasni akarjam.

Fülszöveg:
14 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom


A trilógia első része

Fordította: Robin Edina

368 old., fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Meg Cabot legújabb regénye sötét, fantasztikus történet a jelen világról… és az utána következőről.
A tizenhét éves Pierce új városba költözik, tele reményekkel. Talán az új iskolában újrakezdhet mindent. Talán szertefoszlik a szívét szorongató rettegés…
Kudarcot vall azonban minden próbálkozása. Ő itt is rátalál, és hajthatatlan elszántsággal követeli magáénak a lányt. Pierce tudja jól, hogy a srác korántsem őrangyal, sötét birodalma pedig távolról sem a mennyország, mégsem képes távol tartani magát tőle… különösen mivel a fiú mindig azokban a pillanatokban bukkan fel, amikor Pierce a legkevésbé várná, ugyanakkor a legnagyobb szüksége van rá.
Ám ha tovább zuhan lefelé a homályba, Pierce végül újra ott találhatja magát, ahová egyáltalán nem kívánkozik: az alvilágban.

Várható megjelenés: február

(Forrás: a kiadó honlapja, itt)





A másik könyv, ami érdekelni az az Összefonódva, a Matched - Egymáshoz rendelve folytatása. Igaz, nem olvastam az első részt, de azért szeretném kigyűjteni az összeset magyarul. Olyan szép borítója van. Még nem jelent meg, lentebb lehet olvasni, hogy mikor fog. 


Fülszöveg:
14 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom

Fordította: Balogh Anna

336 old., fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

A TÁRSASALOM HATÁRAIN KÍVÜL MÁS TÖRVÉNYEK URALKODNAK
A bizonytalan jövővel dacolva Cassia elindul, hogy felkutassa Kyt, akire biztos halál vár a Külső Tartományokban zajló háborúban. Hamarosan kiderül, hogy a fiú megszökött a katonai táborból, és a fenséges, de veszélyes kanyonokban talált menedéket. A vadregényes határvidéken teljesen más az élet, ráadásul úgy tűnik, minta lázadás szerveződne a Társadalom ellen. Bár Cassia mindent feláldoz azért, hogy együtt lehessen Kyjal, Xander most is képes meglepetéseket okozni, és a maga javára fordítani a játszmát.
A Matched trilógia várva várt következő részében Cassiát és Kyt a Társadalom peremvidékére veti a sors. Váratlan események, találkozások és összefonódások teszik minden eddiginél tekervényesebbé útjukat. A történetet Cassia és Ky felváltva mesélik el, egyes szám első személyben.
„Futurisztikus mese szerelemről és szabad akaratról. Lehetünk-e szabadok, ha nincs választási lehetőségünk? Cassia elfogadástól a lázadásig vezető útja valósággal magába szippantja, kíváncsivá teszi az olvasót.” – CASSANDRA CLARE, a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi című sorozatok szerzője
„Az éhezők viadala óta a legjobb ifjúsági regény a könyvesboltok polcain.” – ENTERTAINMENT WEEKLY

Várható megjelenés: március-április

(Forrás: a kiadó honlapja, itt)

Alig várom, hogy megvehessem őket!

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés