Csábítás Vértestvérek Kiéhezettek Köztesvilág Maigret csapdát állít Közel a tűzhöz Sabriel Örökké a tiéd Szellemek a fejben Lux

Először is engedjétek meg, hogy bemutatkozzam:

Igazából most vörös és rövid hajam
van, de tetszik a kép. :)
Röviden: Liliane Evans vagyok.

Hosszabban: Mindig olyan nehéz bemutatkozást írni, egyszerűen a zavar teszi vagy a félénkség, de sosem tudom mit írjak. Mi lenne a legjobb megközelítés? Hogy miért szeretek olvasni? Arra az ott van az egész életem válasznak. Vagy hogy miért vezetek blogot? Mert imádok a könyvekről beszélni.

A blogomon sokféle könyvről lehet találni értékelést, mindegyikben keresek valamit. Keresem az író életszemléletet, hogy egy új életet élhessek meg általa, néha a kikapcsolódást, máskor az akciót vagy a gyengédséget. Keresem a világ értelmét. Ezért olvasok annyifélét és nagyon sokat, már ha az időm engedi.
Nincs kedvenc műfajom, ami jól megírt és szívhez szól, kedvencem lesz. Tehát mindenevő vagyok.

Elérhetőség:
        Instagram

(A molyos profilon egy ideig lesz publikáció, emellett ott az olvasmányaimat, várólistámat és kívánságlistámat vezetem. Az általános email címem: muveszetnyelve@gmail.com.)

Az értékeléseimről:

Nem vagyok hivatásos kritikus de néha sügér igen és sajnos nem mindig veszek észre bizonyos dolgokat, mert annyira magával ragad a történet, hogy nem érdekelnek a hibák. Bár igazából miért kéne nekem mindig a rosszat keresni egy regényben? Nem azért olvasok, hogy minden egyes szót nagyítóval vizsgáljak át vagy valami hasonló boncolgatást végezzek el minden könyvön.

Amit tudok adni, az az, hogy én hogyan éltem meg a regényt. A saját és szubjektív véleményemet és nem egy értő műelemzést, mert akármennyi regényt olvasok el, biztos, hogy hiányos marad a tudásom. Viszont a szemléletem formálódik és folyamatosan fejlődöm - ahogy a bloggertársaim is, akik folyamatosan posztolnak - és ezért hagyom fent a régi értékeléseim, pedig már sikítófrászt kapok tőlük annyira nem tetszenek... Legyen ez egy fejlődési napló és meglátjuk mi lesz a vége.

Pontozási rendszer azért nincs már és molyon sem jelölöm őket, mert egy szépirodalmi regényt nem lehet pontok alapján összehasonlítani egy szórakoztató könyvvel és néha úgy éreztem, hogy egy épphogy négyesnek titulált regény és egy korábban erősnek titulált azonos csillagszámot kapó történet egy kategóriába tevése sem éppen jó ötlet... így marad a szöveges összefoglalás, de nem szeretném visszahozni ezt a pontozásos rendszert.

2014 végétől és 2015-től visszahoztam a pontozás rendszerét, de megújulva, 10-es skálán értékelve és mindegyik könyvet önmagához viszonyítva. Az egyik volt tanárom példája alapján minden regény a legmagasabb pontszámmal kezd és a hibák vagy éppen nem tetsző vonások miatt indul el lefelé a rögös úton, a legkisebb adható pontszám irányába.

Fontos:


Őszinte értékelések jelennek meg a blogon és nem alkuszom!

Kérlek érezd jól magad nálam!

Mit gondolsz? Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © A művészet nyelve - Himitsu - Powered by Blogger - Designed by Himitsu -