Őszi lista

Forrás
És újra itt az egyik kedvenc évszakom, a szépséges ősz (illetve mindjárt itt lesz pár nap múlva)! Ennek örömére készítettem egy listát azokkal a könyvekkel a főszerepben, amikkel szeretném eltölteni az időt egy kis teával borongós, ködös időjárás mellett.

Előnyt természetesen most a kicsit komolyabb, inkább thriller és krimi jellegű történek élveznek, én őket választom ki a következő három hónapra olvasnivalónak vagy legalábbis bő körnek, amiből majd választani fogok:





Hm amikor átnéztem a mappámat és csak úgy random dobálgattam be azokat a címeket, amikhez éppen kedvem van, arra gondoltam, hogy több ,,felnőttesebb" kötet fog ide kerülni, ezzel szemben van itt YA meg történelmi is, bár jobban megnézve a fenti címeket tökéletesek lesznek őszre. Mindegyik vagy valamilyen hangulatot ígér, vagy ha ránézek a borítóra, akkor azt érzem, hogy na igen, ez igazi őszi kötet! Főleg a Maigret emlékiratai, mert ugye az ilyen visszaemlékezéseket akkora a leghangulatosabb elővenni, amikor a táj haldoklik... A halhatatlan falevelei szintén ezt az évszakot idézik (jó mondjuk a történet is, egyáltalán nem könnyed) és ugyanilyen számomra A. M. Aranth könyve, amit szerintem a régebben készített Köd előttem, köd utánam projekt miatt társítok a most következő évszakhoz. 

Ugyanígy teljes mértékben passzol majd a The Girl and the Clockwork Cat, aminek YA-hoz képest van egy erősebb atmoszférája, kb olyan, mint egy Vivien Holloway regénynek (meg steampunk is). A Stallo és Az idő bolondjai inkább borítóban ígérik a következő időszak borzongását, a Vészmadarak a címmel illetve fülszöveggel, a Londinium hercege pedig ténylegesen is ki fog akasztani, ebben biztos vagyok. Thriller - krimi a Vesalius titka, a Véres margaréták, A végtelen térségek örök hallgatása, YA a Királyok harca és A Tökéletes, történelmi pedig a Viktória királynő és Abdul. Az utolsó három nem kötődik szorosan az őszhöz, de azért felraktam, hátha elegem lesz a sok misztikus témából.


- B lista -

Csak a vészhelyzet esetére, hátha szükség lesz rájuk haha:





A kettes lista létrejöttét A Liliom Korának köszönheti, mert hirtelen, nagyon hirtelen, rámjött az aprócska kötet olvashatnékja. Többet nem írnék róla, lesz poszt, ebben biztos vagyok. 

Viszont amíg kerestem A. M. Aranth (hiába, úgy néz ki, hogy nálam ő már őszi író) eme regényének borítóját a gépen, megakadtam a szemem pár szépségen és muszáj volt felraknom őket ide. Az évszak hangulatát árasztja fedőjével a Metró 2033, A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, az Észrevétlen, ami inkább a fakóságával és valami fura baljóssággal okozza ezt (nem tudom miért), a Kulcs, a Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai, a Lányom és A nagy illúzió, illetve a címével a Szívem és egyéb fekete lyukak, amiben ezer százalékig biztos vagyok, hogy meg fog viselni. A Horrorstörhöz no comment, egyértelmű, hogy melyik napon fogom elkezdeni, btw imádom nézni ezt a regényt, nagyon szép lett a kiadása. 

Kilóg a sorból A sötétség városa, a Hetalia, a Bűn vagy bűnhődés (bár ez annyira nem), az Inferno, A babaház úrnője és A sokszívű. Vegyes ez a kategória, nem tudnék írni egy közös jellemzőt sem, illetve de: nem ősziek.

Good luck, have fun nekem, ez pedig egy listamániás újabb próbálkozása.

Lesd meg őket is!

2 megjegyzés