A Harmat kiadó ajánlata

Húha a Harmat kiadó háza táján igencsak nagy a sürgés-forgás, több izgalmas hírt is hozok Nektek!

Ebbe a cikkbe több ajánló is befért, így először két könyv megjelenését mutatnám be, majd a Potter-könyv megjelenéséhez kötött rendezvény-sorozat részletes programja következik és végül egy koncertajánló, amely egy kellemes hangzású zenét játszó együtteshez kapcsolódik. Fogadjátok Őket szeretettel!

Ellis Potter: 3 elmélet a mindenségről

Várható megjelenés: 2014. április
Ár: 1750 Ft

Rövid leírás:
Hogyan értelmezzük a valóságot? Vajon mi az emberi élet értelme? Létezik-e élet fájdalom nélkül? Mi a megoldás a szenvedés problémájára? A szerző a válaszokat kutatva három fő világfelfogást elemez. E három szemlélet – a monizmus, a dualizmus és a trinitarianizmus –, valamint az általuk felkínált megoldás és reménység, merőben eltérő képet fest a mindennapi valóságról csakúgy, mint életünk végső céljáról – mutat rá Potter világosan és tömören megfogalmazott okfejtésében.

A szerző:
Ellis Potter tizenöt évig élt zen-buddhista szerzetesként egy kaliforniai kolostorban. Rendszeresen tartott előadásokat Európában, s egyik útja során a svájci L’Abriban, a Francis Schaeffer által alapított keresztény kulturális és teológiai közösségben jutott Krisztus-hitre.

Kiknek ajánljuk?
• A különféle világnézeteket jobban megismerni vágyóknak
• A transzcendens iránt nyitott embereknek
„Kisfiú koromban magam is föltettem a szokásos kérdéseket. A legtöbb gyerek tudni akarja, milyen messze van a messze és mennyire kicsi a kicsi. Sőt, a miértek még ennél is jobban érdeklik. Én bizony még mindig nem nőttem fel: ma is ugyanazokra az örök kérdésekre, az élet nagy dilemmáira keresem a választ.”



Francine Rivers: Az utolsó bűnevő

Várható megjelenés: 2014. április
Ár: 3200 Ft

Rövid leírás:
Cadi Forbes, az élénk képzeletű tízéves kislány súlyos lelki traumát él át kishúga halála miatt. Saját magát okolja a tragédiáért, és fejébe veszi, hogy csakis úgy szabadulhat meg bűnétől, ha a felnőttek tiltása ellenére felkeresi a hegyek közé száműzött remetét, a bűnevőt, és megkéri, hogy szabadítsa meg vétkétől, mely átokként nehezedik rá. Cadi nem sejti, hogy a bűnevő szintén keres valakit. Mielőtt útjuk véget ér, mindkettőjüknek szembe kell nézni önmagával, egymással és Azzal, aki mindent elkér tőlük cserébe a hőn áhított válaszokért. A bűnevő a valóságban is létezett a tizenkilencedik századi Angliában, Skóciában és Walesben. Olyan személy, akit a kisebb közösségek azért fizettek, hogy magára vállalja az elhunytak bűneit. A különös szokást a kivándorlók magukkal vitték Amerikába. Francine Rivers regénye egy ilyen emigráns walesi közösségben játszódik az 1850-es években, az Appalache-hegység vadregényes környezetében. Cadi Forbes megrázó és felemelően szép története arról tanúskodik, hogyan talál kiutat egy kislány – és vele együtt egy egész közösség – a babonás hiedelmek útvesztőjéből.

A szerző:
Francine Rivers irodalmi pályafutása a Nevada Egyetemen kezdődött, ahol angol irodalom és újságírás szakon szerzett diplomát. Számos amerikai és nemzetközi díjat nyert regényeivel, melyek hosszú idő óta előkelő helyen szerepelnek a New York Times eladási listáján.

Kiknek ajánljuk?
• Regények kedvelőinek
• Az írónő korábbi könyveinek ismerőinek



Ellis Potter könyvéhez kapcsolódóan kaptam még egy meghívót is, amely a megjelenés alkalmából rendezett előadás-sorozat eseményeire szól. A kiadó mindenkit szeretettel fogad!

Programok:

Március 28., péntek 18 óra
Előadás: Mi a művészet? Árucikk vagy kapcsolat?
Hiradó Kávézó, Golgota Keresztény Gyülekezet felső terme
Budapest VII., Erzsébet körút 13.
Facebookos link

Március 30., vasárnap 10 óra
Igehirdetés: A megigazulás útja (Lukács 18: 1-14)
Wesselényi Utcai Baptista Imaház
Budapest VII., Wesselényi utca 53
Facebookos link

Március 30., vasárnap 19 óra
Előadás: Van bárki, aki jó?
Golgota Keresztény Gyülekezet
Budapest VII., Erzsébet körút 13.
Facebookos link

Március 31., hétfő 18.30
Előadás: 3 elmélet a mindenségről
Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK, Sophianum épület
Bp. VIII., Mikszáth Kálmány tér 1., 2. emelet John Lukács terem
Facebookos link

Április 1., kedd 19 óra
Előadás: Melyik út megyen itt Bud(h)ára?
Wesselényi Utcai Baptista Imaház
Budapest VII., Wesselényi utca 53.
Facebookos link

További információk: harmat.hu


Új videóklippel és újabb koncerttel jelentkezik a magyar gospel zenekar.


Katt a nagyobb méretért!

A friss hangzású, magyar gospel zenét játszó Helyes_Beat zenekar tavaly nem várt sikerrel debütált a hazai keresztény könnyűzenei palettán. Kiemelkedő érdeklődést kiváltó és rendkívül pozitív szakmai kritikákkal büszkélkedő első lemezük címadó videóklipje immár közel 90.000 nézőt számlál.


A hét hivatásos zenész alkotta csapat a napokban jelenteti meg vadonatúj videóklipjétIrgalmad tengerében” címmel, miközben új album felvételére készül. Többek közt ebből kaphat ízelítőt a közönség a zenekar április 11-i koncertjén a Columbus Állóhajón. A csapat frontembere és producere, Ferencz Péter (Peet), hegedűs, énekes, a Pop-Funk-Jazz zenét játszó, nemzetközileg is elismert Peet Project zenekar alapítója és vezetője, így kommentálta a közelgő koncertet: „Fontosnak tartom, hogy a Helyes_Beat ne csupán új zenével és videóval álljon elő rendszeresen, hanem saját koncertekkel is, ahol van mód találkozni a közönséggel, illetve ahol gát nélküli kapcsolat jöhet létre előadó és hallgató között. Hiszen tudjuk, hogy ez a csatorna nem csak kétirányú.

...a fehér hollóhoz hasonlóan ritka elektronikus-popos dicsőítő albumok között előkelő helyre került ez az album ... alaposan bepancsol a világnak...
Jelige Magazin

...a Helyes_Beat komolyan átgondolta a problémát, és Jézus üzenetével olyanokat is meg szeretne szólítani, akik konvencionális megoldások helyett trendi, ám tartalmas zenére vágynak.
Villanyhárfa.hu

Ha szeretnél kicsit elrugaszkodni a „szokványos” hangzású Istendicsőítő daloktól, akkor hallgasd meg a Helyes_Beat új CD-jét!
Fish&Chips Magazin

A modern hangzáselemekkel megspékelt lemez dúskál a különböző stílusokban...
Evangélikus Élet

http://facebook.com/helyesbeathttp://helyesbeat.hu


Lesd meg őket is!

0 megjegyzés