2014: Március

A tavasz kezdetével - amire volt azért példa, mert már pólóban is mászkáltam kint - úgy érzem, hogy feltámadt a blogom is, amire a téli hónapokban a visszafogottság volt jellemző.

Vegyes volt ez a hónap, viszont a blogom szempontjából igencsak termékeny, tudniillik már helyrerázódott egypár kisiklott dolog és végre el tudtam kezdeni, azt amit szerettem volna, valahogy a rovataim visszahozták az életkedvem illetve a beszélőkémet és már jobban ugrom azokat az akadályokat, amiket januárban csak nagy nehezen vettem. Ehhez kapcsolódva muszáj azt is írnom, hogy sok hibát követek el az életben, de úgy érzem, hogy itt lehetek igazán önmagam, hiszen a könyvekről mindig sokat és hosszan tudok fecsegni, imádom azt, hogy teóriákat állíthatok fel egy-egy regényről és leírhatom őket. Nagy meglepetésemre akadnak olvasók is, akiket ez érdekel. Nagyon köszönöm Nektek!

Akik már találkoztak velem tudják, hogy szűkszavú vagyok, de ha könyvekről van szó akár órákig tudom mondani a véleményem és ezt sokkal jobban át tudom adni ezen a felületen, mint élőben a beszédhibámmal karöltve.

A március sok olyan dologra döbbentett rá, amik hasznosak lesznek a későbbiek során, viszont úgy érzem a döntő változások már végbe mentek bennem. A sablonom, amiről már a facebookos követőim olvashattak egy rövid mondatot, ezt szeretné megmutatni. Ahogy én is komolyodtam, úgy a blogom is és teljesen más irányba tartok, mint eredetileg. Elhagytam egy stílust, felvettem egy komolyabbat, aminek szerintem több létjogosultsága van.

A hónapban rengeteget foglalkoztam a blogommal, bár azért még tudnék hova fejlődni, és inkább a rovataimra illetve a bannereimre, fejléceimre fektettem a hangsúlyt, bár azért sikerült pótolnom is, de még nem vagyok elégedett. Sikerült egy rekordot dönteni, a legtöbb poszt a 2014-es márciusban született idáig! Azt hiszem a mai nap is érkezik egy újabb értékelés, a szemfülesek kiszúrhatták a sliderben, hogy melyik könyvön dolgozom éppen.

A termékeny blogos hónap szűk olvasási rátát hozott, mert sajnos nagyon kevés könyvet olvastam. A szakmai gyakorlat illetve a komolyabb megmérettetések sajnos kevesebb időt engednek a szenvedélyem gyakorlásának, de az április elvileg más lesz! Ebben a hónapban 5 könyvet olvastam el, illetve egyet félig, és ez szörnyen zavar, mert régen nem voltam én ilyen lassú. Viszont mindegyikhez sikerült megírnom az értékelést, ezért egy kicsit elégedett is vagyok, de az eltörpül a bűntudat mellett... Remélem az április már mást hoz!

Jeff VanderMeer: Expedíció
Timur Vermes: Nézd, ki van itt 
Rachel Ward: Nem enged a mélység 
Jus Accardo: Touch – Érintés
Jeffrey Brown: Vader's Little Princess
Illetve félig olvastam a Mesés ruhák kalandjait, arról később lesz bejegyzés.

Korábban olvasott, de pótolt bejegyzések:
Tavi Kata: Nyitótánc
Izolde Johannsen: A kárhozat éjjele 1. - Róma
Samantha Young: Dublin Street

Velük tartozom:

Laini Taylor: Füst és csont leánya
Dante Alighieri: Isteni színjáték
Audrey Niffenegger: Hollókisasszony
Maria Teresa Maia Gonzalez: Szeretettel, Beatriz
Gaura Ágnes: Átkozott balszerencse
Hugh Howey: Megfelelő méret
Samantha Shannon: Csontszüret
Ann Aguirre: Helyőrség
Rachel Hartman: Seraphina
Mark Lawrence: Tövisek Királya

Sajnos sok, nagyon sok, de áprilisban főleg ezekre a könyvekre fogok koncentrálni a frissen olvasottak mellett.

Még nem voltam könyvtárban, de most csak a szakdolgozatomhoz szükséges kötetekért fogok bemenni, így ehhez a részhez nem fogok tudni majd mit írni áprilisban sem.



A két fenti képen lehet látni a havi bűnözésem eredményeit. Az első képen található négy könyvből kettőt ajándékba kaptunk, kettőt pedig vettem. A Dante - Szó, szimbólum, realizmus a középkorban c. könyvet 300 Ft-ért kaparintottam meg. A kötet gyönyörű, színes lapokkal, illusztrációkkal illetve érdekes témával rendelkezik. Az Angyali gonosz nőnapi ajándék volt a családtagoktól, bár ezt kupon formájában kaptam meg, amiből ez lett. A Hasznos holmik illetve a Mese a trojkáról ajándék volt.

A második képen hat mű található, a 3 elmélet a mindenségről illetve Az utolsó bűnevő pont a zárás előtt érkezett meg, nagyon örültem nekik. Ebben a hónapban a szerencse is rám mosolygott, mert regényeket is nyertem! Kelly Lupi olvas blogján játszottam és rám esett a rafflecopter választása, így megkaptam a Bane-krónikák első két kötetét (illetve egy hűtőmágnest) aminek nagyon örültem! A Nem enged a mélység előrendelés volt, a Ne sikíts! c. regénnyel együtt és azt hiszem ennyi is volt a beszerzések története.

Áprilisban sok könyvet tervezek olvasni, bár nem tudom, hogy a szakdolgozat mellett jut-e idő bármi egyébre is a szakkönyvek illetve a térképszerkesztő program mellett, de azért reménykedni szabad!
A fő listám
B lista
B lista folytatás
 Az előző hónapban kevés idő jutott az olvasásra, remélem most több fog!

Az angol könyvek tekintetében csak a Cruel Beautyt kezdtem el, de csak azért, mert az volt nálam egyedül és unatkoztam. Nem biztos, hogy áprilisban sort kerítek rá, valószínűleg későbbre marad.

A többiek így zártak:
Deszy
Nima 
Moncsycsy

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés