2014: Február

Az egyik újévi fogadalmam az volt, hogy újraélesztem a havi összegzős rovatot is, amelyben megmutatom mit kaptam, mit olvastam, mit értékeltem, mi történt velem és miket hoztam ki a könyvtárból, továbbá azt, hogy a következő hónapban mi az a minimális mennyiség, amit el fogok olvasni és ebbe mi tartozik majd.



Igaz, hogy nem négy könyvet szereztem be, hanem csak hatot, de az Elrendelve c. könyvet már régóta kinéztem és úgy gondolom 700 Ft-ért szerintem már megéri megvenni. Majd egy mazochista pillanatomban előkapom az egész sorozatot és akkor újraolvasom, mert annyira irritált, hogy muszáj ezt megörökítenem a blogban is és úgy nehéz, ha nem emlékszem a cselekményre se. A többi kötetre már egy ideje vágytam, az Expedíciót pont most olvasom és nagyon tetszik.

Örülök neki, hogy ilyen kevés könyvvel zárhatom a hónapot, lesz ez még így se. Remélem.
Korábban utaltam arra, hogy könyvstopon vagyok, ez azt jelenti, hogy nem veszek olyan nagy mértékben könyvet és megpróbálom elfogadható számon tartani a könyvbeszerzéseimet. Eddig úgy érzem haladok. Plusz jelentkeztem egy kihívásra a molyon, ahol az év összes beszerzését el kell olvasni, így érdemes ezt a számot alacsonyan tartanom.

Ebben a hónapban hét könyvet olvastam el, pont annyit, amennyit az előző hónapban minimumként állítottam, így ezt most bukásként könyvelem el. Mentségemre legyen szólva a Róma sajnos lassan haladós könyv, a Tövisek királya, a Seraphina, sőt az előbb említett regény is a féltéglák közé tartozik. A lenti lista félkövérrel szedett címeiről fogok írni az elkövetkező hónapban.

William McGregor: Árnyéksárkány
Izolde Johannsen: A kárhozat éjjele 1. – Róma 
Ann Aguirre: Helyőrség 
Rachel Hartman: Seraphina 
Joss Stirling: Zed története
Tavi Kata: Nyitótánc 
Mark Lawrence: Tövisek Királya

Jeff VanderMeer Expedíció kötetét februárban kezdtem el, de sajnos nem sikerült befejezni időben, így az a regény a márciusi összesítőben fog szerepelni.

A hónapban csak megszokásból jártam a könyvtárban, pár könyvet vettem ki és ezeket sem a raktárból kértem. Megláttam őket és jöttek is velem. Igazából nem nagyon tudok róluk mit írni csak annyit, hogy régóta szeretném őket olvasni, főleg az Ötven növény, amely megváltoztatta a történelmet címűt. A Hableányok kíméljenek könyvem azóta sem érkezett meg így azt nem szeretném megvenni, mert rossz érzéseket ébreszt így marad a könyvtár. Az Örökké a csajom megtalálása kellemes meglepetés volt, a Megmaradt Alice-nek és az Árnyalatnyi remény egy kissé keménynek tűnik, de őket már régóta kinéztem.
Pár hónapra bezár számomra a könyvtár, egy ideig ez volt az utolsó ilyen könyvtári beszerzéses bekezdés.


Márciusban tizenkét könyvet tervezek olvasni, bár az előző hetesből a Seraphinát, a Rómát, a Tövisek királyát sikerült elolvasni, várólistán maradt a Jacob védelmében, a Vezeklés, az Érintés illetve a Vörös hold. Közülük kettő felkerült a lentebbi tizenkettesbe is.
Furcsa, hogy ennyire lelassultam, régebben sokkal több regényt olvastam el havi szinten és egy kicsit lelomboz az eredmény, ezért is húzok bele ebben a hónapban és állítok szinte megugorhatatlan célt a B listámmal is. Most nem szeretnék hozzájuk fűzni komolyabb mondanivalót, egyszerűen túl régóta vannak a listámon ahhoz, hogy tovább maradjanak olvasatlanul.



B lista:


Az angol könyvek tekintetében a Numbers címűbe kezdtem bele illetve nem bírtam ki míg megkapom Az örökké határát így belekezdtem az angol verzióba és elolvastam egy fejezetet. Aránylag könnyen ment, szóval szerintem folytatom az angolt a magyar nyelvű befejezése után.

A többiek így zártak:
Amadea
Abstractelf
Jeffi: Olvasás, Jeffi: Új lakók
Pupilla
Zakkant
Bess
Deszy
Nikkincs
Vprajongó

Lesd meg őket is!

0 megjegyzés